Kart og Transport

Kart og transport

Foruten sentrale Berlin, består byen av 12 bydeler: Marzahn-Hellersdorf, Charlottenburg-Wilmersdorf, Friedrichshain-Kreuzberg, Lichtenberg, Mitte, Neukölln, Pankow, Reinickendorf, Spandau, Steglitz-Zehlendorf, Tempelhof-Schöneberg og Treptow-Köpenick. Hver bydel har sitt eget “sentrum” og hovedgate. Les mer om bydelene her (Wikipedia). Shcöneberg, der leiligheten ligger, ble koblet sammen med Tempelhof for en tid siden og de to bydelene utgjør nå én administrativ enhet.

Berlin har et godt utbygd offentlig transportsystem, og en kan utforske byen enkelt ved å benytte undergrunnbanen U-bahn, forstadsbanen S-bahn, trikk og buss. Mellom kl. 01 og 04 på natten er avgangene begrenset men blir supplert av et system med nattbusser.

berlin1

Syklister har fine forhold, med egne kjørefelt på fortauene. Berlin er helt flat og det er mulig å sykle lange dagsturer til forsteder og småbyer. En kan ta sykkel med på s-bahn ved å kjøpe sykkelbillett. Men husk – du må ha lykt på i mørket, ellers blir det bot å betale.